OPVANG JONGEREN
Wij bieden een plek aan 1 of 2 jongeren die tijdelijk niet thuis willen of kunnen wonen.
Door uit hun vertrouwde omgeving te zijn kunnen de jongeren makkelijker reflecteren op hun leven tot op heden en een plan maken voor hoe ze verder willen. Wij begeleiden hierin. De jongeren werken daarnaast een aantal uren per dag mee op het centrum. Deze trajecten worden soms aangeboden in samenwerking met jeugdzorg, UWV of andere instanties of worden uit het zogenaamde rugzakje gefinancieerd.
Als er ruimte is, kan er ook op particuliere basis deelgenomen worden aan dit project.
Meer informatie: 00 33 325 03 40 86
ERKEND STAGEBEDRIJF
Wij zijn een door Kenwerk(LOBHTV) en Aequor erkend stagebedrijf voor:
 • Recreatiemedewerker Niveau 2 (BOL)
 • Middenkaderfunctionaris Recreatie Niveau 4 (BOL)
  Informeer naar mogelijkheden: 00 33 325 03 40 86


  Door de kleinschaligheid van het bedrijf bestaat de mogelijkheid om met vele aspecten van het hotel/campingwezen kennis te maken.
  Werk in een ongedwongen en sfeervolle omgeving.
 • WERK-ERVARINGSWEEK VOOR GROEPEN JONGEREN
  Wij bieden de mogelijkheid om met uw groep te komen voor een kennismakings-, project- of teambuildingsweek.
  Verblijf: groepszolder of tentenkamp op het groepsterrein

  Wij kunnen vanuit het centrum zelf groepsactiviteiten verzorgen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, creativiteit en spel/ontspanning.

  Jongeren kunnen bij ons ervaring opdoen in verschillende soorten werk zoals keuken- en restaurantwerkzaamheden, buitenwerk, onderhoudswerkzaamheden, activiteitenbegeleiding.
  Daarnaast kunnen wij trainingen aanbieden ter ondersteuning van beroepskeuze en desgewenst een recreatief programma verzorgen.

  Begeleiders vanuit Lothlorien zijn in te huren
  Fredy Wamelink. Zij heeft 20 jaar ervaring in het onderwijs in Nederland, zowel in het management als voor de klas. Ze woont en werkt sinds 2005 gedeeltelijk op Centre Lothlorien.
  Lucas Slager. Initiatiefnemer Lothlorien, geeft cursussen en workshops alsmede persoonlijke begeleiding en maatwerktrajecten vanuit de visie dat het leven om mensen gaat en dat elk mens gezegend is met veel talent en kwaliteiten.

  Een voorbeeld uit de praktijk
  Het AOC uit Groningen komt sinds een paar jaar met een groep derdejaars scholieren die het leerweg ondersteunend traject gaan volgen een week naar Lothlorien. Van te voren wordt afgesproken waar de groep aan het werk gaat en welke andere activiteiten ondernomen worden. September 2011 bv. hebben de mentoren samen met de leerlingen en mensen van het centrum gewerkt aan het realiseren van een tweede stuwmeer. Naast kennismaken onderling, maakt een week samen bezig zijn snel duidelijk waar de sterke punten en de ontwikkelpunten voor de scholieren liggen. De mentoren ervaren dit als een groot voordeel bij het begeleiden en zoeken van een passende stageplaatsen. Daarnaast versterkt samen iets voor elkaar krijgen het groepsgevoel.

  Overleg met ons over de mogelijkheden voor uw school of groep.