De natuur op het Domaine le Moiron en in de bossen en weilanden in de omgeving is rijk aan planten, dieren en paddenstoelen. De kalkrijke leemrijke bodems herbergen vele in Nederland zeldzame of uitgestorven soorten: enkele soorten die we nog sporadisch in Limburg tegenkomen – zoals de Purperorchis – vinden we hier in nog grote hoveelheden.
Het is een genot om bijna dagelijks op iets te stuiten waar we in Nederland moeizaam naar moeten zoeken; Ringslang, IJsvogel, Gele kwikstaart en Groene specht. Koninginnepage, Gehakkelde aurelia en Populierenpijlstaart. Rivierkreeft, Zeelt en Beekjuffer. Kortom, voor iedere natuurliefhebber valt hier veel te beleven.
Het domein is 14 hectare groot. Sinds 2005 wordt er wat intensiever geďnventariseerd: we proberen beter in kaart te brengen wat er leeft op het landgoed zelf en in de directe omgeving.


We dagen iedereen uit om mee te zoeken!
Op de website staan soortenlijsten van wat we al gevonden hebben, soms met een uitgebreide fotogids met opvallende en bijzondere soorten.
Heb je geen zin om het in je eentje te doen? Er zijn vaak excursies waarbij we er gezamenlijk op uittrekken om de omgeving te ontdekken!

Kijk voor een voorproefje van al wat leeft, zweeft en kleeft, groeit, bloeit en stoeit in de Online Specials:


PADDENSTOELEN >>

PLANTEN >>
FAUNALIJST >>