<< HOOFDPAGINA
Midden in de Haute Marne ligt Centre Lothlorien, een internationaal gastenverblijf, cursuscentrum, werk- en woonplaats. Centre Lothlorien is een Nederlands initiatief. Een plek met prachtige natuur, ruimte, tijd en stilte in overvloed. Een plaats waar je cursussen kunt volgen, uit kunt rusten, kennis kunt maken met andere denkbeelden en actief buitenwerk kunt verrichten. Een plaats waar nieuwe ontmoetingen gewoon zijn.

Onze visie
Lothlorien heeft als uitgangspunt te leven in balans met de natuur en met respect voor alles wat leeft. Gezondheid van lichaam en geest zijn belangrijke aandachtspunten, daarom is het centrum ecologisch, zoveel mogelijk zelfvoorzienend en is de keuken vegetarisch. We streven naar een meer op mensen gerichte samenleving.

Lothlorien
Dit is de naam van het Elfenwoud uit Tolkien's 'In de ban van de ring'. Het betekent 'bloem van het Gouden Woud': een plaats van rust, vrede en harmonie, waar reizigers welkom zijn, voor ontspanning en goede raad.

Lothlorien wil mensen stimuleren hun eigen weg te vinden en te gaan. Het centrum is een inspirerende plek, waar mensen elkaar ontmoeten en zo hun denkbeelden, ideeën en eigenheid uitwisselen. Ons cursusaanbod bevat veel cursussen op het gebied van persoonlijke en/of creatieve ontwikkeling.
Initiatief en doelstellingen

Initiatiefnemer
Centre Lothlorien is gestart op initiatief van Lucas Slager. Na bijna 30 jaar in het bedrijfsleven werkzaam te zijn geweest nam hij in 2000 het besluit zijn levensvisie nog meer invulling te geven in de dagelijkse praktijk en zijn droom en levensopdracht te realiseren:

You may say I'm a dreamer, but I'm not the only one
I hope some day you'll join us, and the world will live as one
(John Lennon)
Lucas Slager is tevens schrijver van diverse boeken, o.a. over coaching, zelfontwikkeling en Maya's. Buiten het hoogseizoen is hij graag bereid een lezing te verzorgen in Nederland of België. Neem hiervoor contact op. Zie ook: www.debrugadvies.eu.

Centre Lothlorien is een initiatief dat ondersteund wordt door De Vereniging Vrienden van Lothlorien


Doelstelling van het centrum
Centre Lothlorien wil essentieel en daadwerkelijk een bijdrage leveren aan een meer op mensen gerichte wereld waarin vrede, harmonie en respect vanzelfsprekend zijn en economie en geld slechts afgeleiden.

Uitgangspunten:
 • leven in harmonie met al dat is, met respect voor iedereen en al dat leeft
 • leven naar een economie van het genoeg
 • zorgdragen voor gezondheid van lichaam en geest; de maaltijden zijn vegetarisch
 • aandacht en ruimte voor ieders unieke zelf en persoonlijke groei en ontwikkeling
 • ecologische bouwen, leven en wonen
 • deel zijn van en in contact zijn met de maatschappij
 • gericht bijdragen aan mens en wereld om te komen tot zelfverantwoordelijke
       en zelfsturende mensen


 • Vrienden van Lothlorien
  De Vereniging Vrienden van Lothlorien ondersteund op allerlei manieren het initiatief in Frankrijk. Ook organiseren zij twee keer per jaar een vriendendag met als doel elkaar ook wat dichterbij – in Nederland – te ontmoeten en gedachten en ideëen uit te kunnen wisselen.

  Je kunt ons ook ondersteunen door lid te worden van de Vereniging Vrienden van Lothlorien en zo mee richting te geven aan de doelstellingen. Het lidmaatschap bedraagt € 25,- per jaar.
  Leden van de vereniging ontvangen 10% korting op hun verblijfskosten.

  Wil je meer over ons weten dan kun je een folder van de vereniging aanvragen bij het secretariaat:
  Lian Welten
  Lhtmwelten@gmail.com

  of hier online bekijken:
  Folder ‘Vrienden van lothlorien’ >>


  Aandelenplan en sponsoring
  Om onze doelstellingen verder invulling te kunnen geven zoeken wij aandeelhouders die toe willen treden tot de SCI Lothlorien, een niet winstgerichte onderneming waarin uitsluitend het onroerend goed is opgenomen.
  Ook is er de mogelijkheid om Centre Lothlorien te sponsoren: voor € 100.- per jaar nemen we een vermelding op in de Nieuwsbrief en de Mailbrief + een link op onze website.
  Sluit je aan!