Toelichting 2016

Cursussen op Centre Lothlorien zijn in principe van maandagochtend tot en met vrijdag. De dag van aankomst voor een cursusweek is zondag, de dag van vertrek zaterdag.

Bekijk ook het Vaste programma 2016. De programma-onderdelen hierin kunt u het hele jaar door doen. Of ga terug naar het cursus-overzicht >>Vrijwilligersweek: "Hout en schoonmaak"
5-12 maart

Inhoud
Naast het bomenzagen, hout sjouwen, snoeien en soppen en poetsen blijft er natuurlijk ook tijd over om bij te praten en te genieten van de mooie omgeving. We gaan samen lekker eten en het kampvuur gaat zeker een avond aan.

We zouden het leuk vinden als je ons komt helpen deze week.
Je kunt er na afloop altijd een vakantie aanvastknopen.
Gratis
Bij 7 uur meewerken per dag, 6 dagen werken en 1 dag vrij, minder uren werken en bijbetalen kan ook.
Ben je nooit als vrijwilliger op Lothlorien geweest lees dan meer >>

We proberen, voor wie dat wil, gezamenlijk en dus goedkoop vervoer te regelen.Vrijwilligersweek: "Terreinonderhoud en schoonmaak".
za 12 - zo 19 maart

Inhoud
We gaan deze week verder met het terreinonderhoud en binnenklussen doen zoals schilderen en schoonmaken. Naast poetsen en soppen blijft er natuurlijk ook tijd over om bij te praten en te genieten van de mooie omgeving. We gaan samen lekker eten en het kampvuur gaat zeker een avond aan.

We zouden het leuk vinden als je ons komt helpen deze week.
Je kunt er na afloop altijd een vakantie aanvastknopen.
Gratis
Bij 7 uur meewerken per dag, 6 dagen werken en 1 dag vrij, minder uren werken en bijbetalen kan ook.
Ben je nooit als vrijwilliger op Lothlorien geweest lees dan meer >>

We proberen, voor wie dat wil, gezamenlijk en dus goedkoop vervoer te regelen.
Fotocursus
24 – 30 april

Inhoud
We kijken naar voorwerpen of we zien voorwerpen. Is kijken en zien wel hetzelfde? Wanneer je dit aan een kunstliefhebber vraagt, zal hij je waarschijnlijk vertellen dat er een verschil bestaat tussen kijken en zien. Ook in de psychologie is er verschil tussen kijken en zien. Kijken is het waarnemen van iets en zien is weten wat er wordt waargenomen.

Je kan door de zoeker of op het schermpje kijken hoe je foto zal worden, maar zie je ook wat je fotografeert. Heb je daar de tijd en de rust voor genomen. Heb je een plan of kijk je wat je tegenkomt. Een onderwerp waar we het over zullen hebben en in de praktijk gaan uitproberen.

We zullen aandacht aan techniek geven. Zonder wat elementaire kennis lukt het vaak niet om de foto te maken die je wilt. Hier komen zaken als de samenhang tussen sluitertijd en diafragma aan de orde. Wat iso er toe doet en hoe je de brandpuntafstand (keuze groothoek vs tele) creatief kunt gebruiken en wat dat met je beeld doet. Met begrip van een paar zaken kunt u fotograferen wat u wilt. Tenminste wanneer u de spullen heeft.

We gaan proberen om projectmatig iets aan te pakken. Maw vooraf weten hoe je wilt dat het eindresultaat er uit gaat zien. Eerst dus weer kijken, onderzoeken, zien en uiteindelijk je foto maken.

We bezoeken in de omgeving een paar lokaties waar we gaan fotograferen. Er is ook veel tijd om met elkaar te praten over fotografie. Wat is een mooie foto, of wat vindt u een mooie foto. Is die foto dan echt mooi of alleen voor u...... Welke foto zou u ooit nog eens willen maken.

Moet je veel voorkennis hebben? Nee, met meer kennis kun je natuurlijk besproken onderwerpen sneller in praktijk brengen, maar het is juist de bedoeling om er een persoonlijke ontdekkingstocht van te maken. Kennis van je camera en verdere apparatuur en ook een beetje van jezelf.

Moet ik een complete uitrusting hebben?
Absoluut niet. De beste camera is degene die je bij je hebt en niet die thuis in je rugzak zit.
Heb je body en diverse objectieven: prima
Heb je een compactcamera: prima
Heb je een telefoon die je veel als camera gebruikt: prima.
Het is natuurlijk wel zo dat niet alles met een compact of telefoon kan. Des te groter de uitdaging om toch de foto te maken die je voor ogen hebt/had. (Of er zo dicht mogelijk bij te komen)

Ben ik de hele dag bezig?
Nee, er is meer dan voldoende tijd om met elkaar van gedachte te wisselen, inspiratie op te doen of zelf/samen op pad te gaan.

We starten op maandag en we stoppen op vrijdag.
Het dagprogramma is afhankelijk van aantal deelnemers en weersomstandigheden.
Het is handig om wanneer je een laptop hebt die mee te nemen.
Heb je een statief, dan graag ook meenemen.


Wat komt nog meer aan bod:
Portret, flitsers (soort eigen studio opstelling), landschap, dichtbij met eenvoudige middelen, compositie en wat u verder wilt weten.

Het gaat vooral om u. Wat zijn uw leerdoelen, waar wilt u (nog) beter in worden, kan je alles goed of moet je kiezen, eigen stijl, dogma's/regels.

Het zou leuk zijn wanneer u eigen werk meeneemt, niet alleen de beste foto's maar zeker ook foto's waar u niet tevreden over bent. Ook foto's die u tegenkomt in bladen, kranten of boeken zijn prima natuurlijk.

Graag tot ziens !
Cursusleiding
Gerard van Rossum www.photowork.nl

Prijs
€175,- exclusief verblijfskosten

Verblijf op 2 persoonskamer volpension vanaf € 300,- per cursusweek(6 nachten) p.p.
Overige tarieven Verblijf: zie onze website lees meer >>

Cursussen op Centre Lothlorien worden gegeven van maandagochtend tot en met vrijdag. De dag van aankomst voor een cursusweek is zondag, de dag van vertrek zaterdag.
Hout Sculpture
1-7 mei

Inhoud

Met Olivier Ledoux. Deze zeer ervaren kunstenaar heeft samen met de bezoekers van het afgelopen Vredesfestival de prachtige Totempaal gemaakt die je op Lothlorien kunt bewonderen. Grootmeester Olivier werkt in veel landen met kinderen en volwassenen en maakt prachtige, fantastische kunstwerken, In deze week kun je zelf, met je gezin, met je partner of met anderen samen, je creativiteit helemaal naar buiten brengen en een beeld maken naar eigen wens en mogelijkheden. Je mag zelf een blok hout meenemen, ter plekke kan je ook een stuk of stam kiezen uit de aanwezige voorraad (spar, eik, linde). Olivier zorgt voor het benodigde gereedschap en vooral ook voor humor, vakkundige begeleiding en prettig gezelschap. Maximum aantal deelnemers 15 personen, meld je dus snel aan.


Cursusleiding
Olivier Ledoux
www.facebook.com/olivier.ledoux.79

Prijs
Volwassenen € 175,-
Kinderen tot 12 jaar € 80,-
Familietarief (2 volwassenen en 1 of 2 kinderen) € 425,-


Verblijf op 2 persoonskamer volpension vanaf € 300,- per cursusweek(6 nachten) p.p.
Overige tarieven Verblijf: zie onze website lees meer >>

Cursussen op Centre Lothlorien worden gegeven van maandagochtend tot en met vrijdag. De dag van aankomst voor een cursusweek is zondag, de dag van vertrek zaterdag.
Onthaasten
8-14 mei ook 3-9 juli en 28 aug.- 3 sept.

Massages en lifstyle coaching.

Inhoud

Zin in even niets, rust en stilte
Kom een week naar Centre Lothlorien en geniet van biologisch en gezond eten, elke dag een massage en veel buiten zijn. Tijd om te doen waar je zelf zin in hebt. Eindelijk dat boek te lezen wat al maanden op je nachtkastje ligt of eindeloos wandelen. Ook kun je deze week combineren met het atelier programma van Ilse Scheringa of een coachingstraject bij Lucas Slager.Het team van Centre Lothlorien staat klaar om je een fantastische week te bezorgen.
We gaan ervoor zorgen dat alle ingrediënten aanwezig zijn zodat jij weer opgeladen en vol energie naar huis kunt gaan.
Fredy doet een intake gesprek met je op de dag van aankomst en maakt afspraken met je voor de massages.
Lucas kijkt d.m.v.kinesiologie met jou wat jouw lichaam op het gebied van voeding eventueel extra nodig heeft.
Je krijgt in elke geval elke ochtend een energiegevend groentesapje uit de Slow Juicer.

CursusleidingFredy Wamelink

Na 20 jaar met veel plezier in het onderwijs te hebben gewerkt heeft zij haar hart gevolgd en is terecht gekomen op centre lothlorien. Al 8 jaar werkt zij regelmatig op deze prachtige plek. Samen met Lucas Slager is zij verantwoordelijk voor de organisatie en maken zij een verblijf op Centre Lothlorien tot een bijzondere ervaring. Ook heeft zij samen met Lucas het boekje "Voeding en gezondheid" geschreven.
Fredy geeft Chinese voetreflexmassage en Quantum Touch behandelingen.
In Nederland heeft zij de 3 jarige therapeuten opleiding "Voetreflexplus" van Total Health gevolgd. De kracht van warme handen, een beetje olie en aandacht verrast haar nog steeds. Zij werkt ook in Leiden als voetreflex therapeut en heeft een eigen praktijk.


Prijs
€550,00 inclusief 6 nachten verblijf op basis van volpension op een 2 persoonskamer (toeslag 1 persoonskamer €75,-), kinesiologie consult, 4 massages, groente/fruitsapjes, gebruik van atelier(exclusief materiaal), wandel/fietsroutes. Langer verblijf is mogelijk en voor een echt onthaastgevoel een aanrader.

Minimaal aantal deelnemers is 2 personen maximaal aantal is 5.

DEZE WEEK KAN GECOMBINEERD WORDEN MET
EEN COACHINGSTRAJECT DOOR LUCAS SLAGER lees meer >>

Cursussen op Centre Lothlorien zijn in principe van maandagochtend tot en met vrijdag. De dag van aankomst voor een cursusweek is zondag, de dag van vertrek zaterdag.

RESERVEREN
Wilt u reserveren dan kan dat hier met ons AANMELDINGSFORMULIER >>Atelierweek: "Elke dag anders......."
08-14 meiInhoud
Elke ochtend lekker aan de gang in het atelier.
Er wordt elke dag iets nieuws aangeboden denk daarbij aan:
-Werken met klei.
-Hangers of beeldjes maken van speksteen
-LandArt in de omgeving(camera /telefoon mee)
-Vilten
-Kaarsen maken van restjes kaarsvet

Ook kun je ervoor kiezen de hele week aan een ding te werken bv het mozaieken van een tafeltje.
Er zijn verschillende materialen aanwezig in het atelier. In overleg is veel mogelijk.

Cursusleiding
Ilse Scheringa, Ilse heeft jarenlang gewerkt als docent beeldende vorming. Ze is deze zomer weer voor een langere periode op Centre Lothlorien. Zij zal je met persoonlijke aandacht en enthousiasme begeleiden. En ziet er naar uit om een week lang met jullie als cursisten, en vooral ook de mens achter de cursist, te mogen werken. Zij neemt jullie mee in de wereld van vorm, betekenis en gevoel.

Graag sluit zij de week samen met jullie af met een sfeervolle expositie van het gemaakte werk.

DEZE WEEK IS HEEL GOED TE COMBINEREN MET DE WEEK ONTHAASTEN.
De speciale combinatie prijs is €80,- exclusief het Onthaastarrangement. lees meer >>

Prijs
€155,-

Verblijf op 2 persoonskamer volpension vanaf € 300,- per cursusweek(6 nachten) p.p.
Overige tarieven Verblijf: zie onze website lees meer >>

Cursussen op Centre Lothlorien zijn in principe van maandagochtend tot en met vrijdag. De dag van aankomst voor een cursusweek is zondag, de dag van vertrek zaterdag.

Vision Quest
13- 21 mei

InhoudA passage to your soul


Wie op quest gaat komt veel vragen tegen, komt van alles tegen, komt vooral zichzelf tegen. Maar als de quest je roept weet alleen jij diep van binnen waarom je deze stap in je leven gaat zetten. En als je die stap zet weten wij dat je iets aangaat wat heilig is. Want een quest is meer dan vasten alleen. Een quest is meer dan vier dagen en vier nachten alleen in het bos zijn. Een quest is je verbinden met je diepste verlangens, is het noemen van je naam in de nacht, is het lied van je ziel zingen, is contact maken met wie je in essentie bent, is dat te ontvangen waarvoor je bent gekomen, om dit in dank te aanvaarden. Een quest doen is een diepe buiging maken voor jezelf en al het leven op moederaarde. De totale duur van de quest is negen dagen waarvan je er vier alleen in de natuur verblijft. De eerste drie dagen zijn als voorbereiding in het basiskamp, daarna ga je vier dagen de natuur in en zijn er na die vier dagen nog twee dagen om terug te keren in de 'normale' wereld. Maar gedurende de vier dagen en vier nachten is het mogelijk je levenspad weerspiegeld te zien in de natuur om je heen. Zullen de dieren, planten, bomen en sterren je ziel aanraken en je hart sneller laten kloppen. Zullen de geluiden van het bos je vertrouwd worden en is het mogelijk je één te voelen met 'alles wat er is'. En daarmee stap je in de voetsporen van vele mannen en vrouwen die eerder een vision quest deden. Want al eeuwenlang trekken jonge vrouwen en mannen, ouderen, sjamanen en medicijnmensen de natuur in om zichzelf te onderzoeken, te vasten en te bidden voor een visioen.
Traditie
Ons programma is geïnspireerd op de traditie van de oorspronkelijke bewoners van Amerika. De jonge mannen, vrouwen en medicijnmensen trokken de natuur in en deden dat zonder eten en zonder drinken, met alleen een deken en hun heilige voorwerpen bij zich. Wij hanteren zoveel mogelijk deze pure vorm van de quest. Dit wil zeggen dat we gedurende deze vier dagen geen contact met je zullen maken, tenzij je dat zelf aangeeft via een boodschap die je voor ons achterlaat op een afgesproken plaats.
Jos Kester

Toen ik in 1996 in contact kwam met sjamanisme veranderde mijn leven. Het veranderde vanwege de eerste contacten met medicijnmensen uit Noord-Amerika en omdat ik destijds ook vader werd. Vanwege deze twee niet toevallig samenvallende gebeurtenissen bestefte ik dat het leven heilig is en tegelijkertijd drong de waarheid omtrent ons leven hier op aarde langzaam tot mij door. Overigens iets waar ik al vanaf jonge leeftijd mee bezig was , maar geen antwoorden op kon vinden. De oude universele natuurlijke wijsheden van de oude medicjnmensen bracht daar verandering in. 'De kinderen zijn heilig evenals al het leven. Alle besluiten die worden genomen dienen in het teken te staan van de zeven generaties die na ons komen', zo leerde ik. Vanwege de geboorte van mijn oudste dochter en wat dit met mij deed, raakte deze uitspraak mij diep en deze geraaktheid is niet meer van mijn zijde geweken. Ik kan nog veel meer benoemen over wat mij heeft doen besluiten deze weg te gaan bewandelen: 'de rode weg' zoals de Indianen het noemen. Eén van de opdrachten op die rode weg is deze vooral in schoonheid te bewandelen.

Meer info over Jos Kester en de Spiritcompany zie:
www.joskester.org

Aanmelden
Tijdens de quest wordt je begeleid door een ervaren staf die je op alle mogelijke manieren zal ondersteunen, zodat je in alle rust en veiligheid contact kunt maken met jouw diepste bedoeling. Wij organiseren de vision quest sinds 2006. Neem voor meer informatie en kosten, contact op met: info@joskester.com of bel: 06-54765566.

Voor VERBLIJF van eventuele familieleden/vrienden op centre Lothlorien: Lees meer >>
Onthaasten
3-9 juli, ook van 28 augustus- 3 september

Inhoud

Zin in even lekker niets, rust en stilte
Kom een week naar Centre Lothlorien en geniet van biologisch en gezond eten, elke dag een massage en veel buiten zijn. Tijd om te doen waar je zelf zin in hebt. Eindelijk dat boek te lezen wat al maanden op je nachtkastje ligt of eindeloos te wandelen. Ook kun je deze week combineren met het atelier programma van Ilse Scheringa of een coachingstraject bij Lucas Slager.

Het team van Centre Lothlorien staat klaar om je een fantastische week te bezorgen.
We gaan ervoor zorgen dat alle ingrediënten aanwezig zijn zodat jij weer opgeladen en vol energie naar huis kunt gaan.
Fredy doet een intake gesprek met je op de dag van aankomst en maakt afspraken met je voor de massages.
Lucas kijkt d.m.v.kinesiologie met jou wat jouw lichaam op het gebied van voeding eventueel extra nodig heeft.
Je krijgt in elke geval elke ochtend een energiegevend groentesapje uit de Slow Juicer.

Cursusleiding


Fredy Wamelink

Na 20 jaar met veel plezier in het onderwijs te hebben gewerkt heeft zij haar hart gevolgd en is terecht gekomen op centre lothlorien. Al 8 jaar werkt zij regelmatig op deze prachtige plek. Samen met Lucas Slager is zij verantwoordelijk voor de organisatie en maken zij een verblijf op Centre Lothlorien tot een bijzondere ervaring. Ook heeft zij samen met Lucas het boekje "Voeding en gezondheid" geschreven.
Fredy geeft Chinese voetreflexmassage en Quantum Touch behandelingen.
In Nederland heeft zij de 3 jarige therapeuten opleiding "Voetreflexplus" van Total Health gevolgd. De kracht van warme handen, een beetje olie en aandacht verrast haar nog steeds. Zij werkt ook in Leiden als voetreflex therapeut en heeft een eigen praktijk.


Prijs
€550,00 inclusief 6 nachten verblijf op basis van volpension op een 2 persoonskamer (toeslag 1 persoonskamer €75,-), kinesiologie consult, 4 massages, groente/fruitsapjes, gebruik van atelier(exclusief materiaal), wandel/fietsroutes. Langer verblijf is mogelijk en voor een echt onthaastgevoel een aanrader.

Minimaal aantal deelnemers is 2 personen maximaal aantal is 5.

DEZE WEEK KAN GECOMBINEERD WORDEN MET
EEN COACHINGSTRAJECT DOOR LUCAS SLAGER lees meer >>
DE ATELIERWEEK VAN ILSE SCHERINGA lees meer >>

RESERVEREN
Wilt u reserveren dan kan dat hier met ons AANMELDINGSFORMULIER >>
Cursussen op Centre Lothlorien zijn in principe van maandagochtend tot en met vrijdag. De dag van aankomst voor een cursusweek is zondag, de dag van vertrek zaterdag.Atelierweek: "Elke dag anders......."
3-9 juliInhoud
Elke ochtend lekker aan de gang in het atelier.
Er wordt elke dag iets nieuws aangeboden denk daarbij aan:
-Werken met klei.
-Hangers of beeldjes maken van speksteen
-LandArt in de omgeving(camera /telefoon mee)
-Vilten
-Kaarsen maken van restjes kaarsvet

Ook kun je ervoor kiezen de hele week aan een ding te werken bv het mozaieken van een tafeltje.
Er zijn verschillende materialen aanwezig in het atelier. In overleg is veel mogelijk.

Cursusleiding
Ilse Scheringa, Ilse heeft jarenlang gewerkt als docent beeldende vorming. Ze is deze zomer weer voor een langere periode op Centre Lothlorien. Zij zal je met persoonlijke aandacht en enthousiasme begeleiden. En ziet er naar uit om een week lang met jullie als cursisten, en vooral ook de mens achter de cursist, te mogen werken. Zij neemt jullie mee in de wereld van vorm, betekenis en gevoel.

Graag sluit zij de week samen met jullie af met een sfeervolle expositie van het gemaakte werk.

DEZE WEEK IS HEEL GOED TE COMBINEREN MET DE WEEK ONTHAASTEN.
De speciale combinatie prijs is €80,- exclusief het Onthaastarrangement. lees meer >>

Prijs
€155,-

Verblijf op 2 persoonskamer volpension vanaf € 300,- per cursusweek(6 nachten) p.p.
Overige tarieven Verblijf: zie onze website lees meer >>

Cursussen op Centre Lothlorien zijn in principe van maandagochtend tot en met vrijdag. De dag van aankomst voor een cursusweek is zondag, de dag van vertrek zaterdag.

Zomeractiviteiten

Tijdens de vakantieweken bieden we naast een heerlijke plek waar rust, lekker vegetarisch eten, persoonlijke aandacht en mooie ontmoetingen gewoon zijn, activiteiten voor alle leeftijden. De gemeenschapsruimte biedt o.a. een voetbalspel, tafeltennistafels en buiten een jeu de bouillebaan

Aanbod korte workshops en activiteiten o.a.:
Atelier, dagelijks mogelijk, € 8,50 exclusief materialen.
Levensbalans, een persoonlijk consult, met spiertest. € 35,-
Chinese voetreflexmassage en/of Quantum Touch behandeling vanaf €35,-
Tennis, u kunt in overleg en na resevering gebruik maken van ons abonnement op de plaatselijke tennisbaan. Er is een indoor en een outdoor baan beschikbaar. Per uur per baan € 5,- Rackets en ballen kunt u eventueel bij ons huren: € 2,50
Fietsen, met name langs het Marne-Saone kanaal is het heerlijk fietsen, weinig stijgen en dalen. U kunt bij ons een fiets huren, vanaf € 10,- per dag, € 35,- per week.

Lothlorien biedt: Stilte, ruimte en bijzondere ontmoetingen in een prachtige omgeving.Sjamanistische week: Voeding voor de ziel

10-16 juli

Inhoud


Een zomerweek is ook een beetje vakantie. In ons drukke bestaan hebben we doorgaans geen tijd om even stil te staan bij wat naast het dagelijkse bestaan ook belangrijk is. Zoals voeding krijgen van mensen om je heen die je begrijpen. Daar zal je voldoende van krijgen op Lothlorien, maar ook tijdens de zomerweek, want het zal gaan om jouw ziel en dat wat van je hart is. Als je in de week van 10 tot 16 juli naar Lothlorien komt, is er naast alle voeding vanuit die prachtige plek dus ook Voeding voor de Ziel. En voeding voor de ziel is onontbeerlijk voor een spiritueel mens. Gedurende deze zomerweek, zal je niet alleen worden meegenomen op het pad van de sjamaan, maar ook op het pad van verbinding. Verbinding met je ziel, je hart, met jezelf dus. In deze week zullen je voorouders je misschien komen duidelijk maken hoe zij hun leven hebben geleid en dat je zult beseffen dat het dankzij hen is dat jij er bent. Zal de trancereis openen wat nog gesloten is, zal de zweethut je dichterbij je hart brengen, zullen klankschalen je op celniveau raken en het medicijnwiel je pad kenbaar maken wat je hier op aarde loopt.

Wees welkom.Jos Kester

Het programma

Maandag 11 juli - Trancereizen 9.30 / 12.30 u
Deze ochtend kun je door middel van trancereizen en trancedansen voorbij je dagelijkse bewustzijn gaan voor meer inzicht over je levenspad. De trancereis is een lichte trance die wordt veroorzaakt door het geluid van de drum. Het is te vergelijken met een wakkere droom. De trancereis is onlosmakelijk verbonden met de sjamaan. Op het geluid van de drum reis je naar een andere werkelijkheid waar je informatie kunt krijgen over jezelf en over bijvoorbeeld belangrijke beslissingen die je moet nemen. Tijdens deze reis kun je ook krachtdieren en gidsen ontmoeten.

Dinsdag 12 juli - Voorouders - 9.30 / 12.30 u
Soms is het contact met je familie en voorouders verstoord, wat invloed op je leven heeft. Via een oefening uit het systemisch werk is het mogelijk het contact te herstellen met je voorouders. Dit is van belang voor je eigen wortels en voor de manier waarop je in je leven staat. Het verleden kennen en eren is niet alleen van belang voor onze voorouder en onszelf, maar zeker ook voor al diegene die na ons komen.

Woensdag 13 juli - Zweethut 9.30 / 18.00 u
Op woensdag is er een zweethutceremonie. In deze ceremonie ga je zweten en bidden voor jezelf en voor je naasten. Je kunt hier verdiepen wat je de eerste twee ochtenden hebt ervaren. Zweten heeft een reinigende werking op lichaam, geest en ziel. Het gezamenlijk zweten is niet alleen nuttig als reiniging van lichaam en geest, het wordt ook gezien en ervaren als een wedergeboorte. Gedurende deze ceremonie laat je steeds meer het alledaagse, je persoonlijkheid, je gedachten en vastgehouden emoties los en ga je naar diepere lagen in jezelf.

Donderdag 14 juli - Klank-Helingconcert 9.30 / 12.30 u
Deze ochtend komen we bij elkaar om met elkaar te delen over de zweethut. Dit doen we onder andere met een deelronde, gevolgd door een klankconcert met klankschalen, drum, stem, hoorn, oceandrum, etc.

Vrijdag 15 juli - Het Levens- of Medicijnwiel 9.30 / 12.30 u
De week sluiten we af met het lopen van je levens- of medicijnwiel. Het woord medicijn heeft voor een sjamaan een diepe betekenis. Voor een sjamaan betekent medicijn levensenergie en kennis van alles wat zich manifesteert in onze wereld. Een medicijn- of levenswiel is een cirkel van kennis die het geheel en de volledigheid van het leven omvat. In de meest oorspronkelijke vorm is het medicijnwiel een cirkel met daarin een kruis. Het medicijnwiel waar je die dag mee in aanraking komt symboliseert de kringloop van het leven en de schepping. In het medicijnwiel kun je je pad lopen van oost naar noord om meer duidelijkheid te krijgen over waar je op dit moment in het leven staat.

Gedurende alle ochtenden zijn er deelrondes om je ervaringen en dat wat aandacht verdient met elkaar te delen. Hiervoor gebruiken we een zogenaamde talking stick. Wie de praatstok oppakt is aan het woord en zullen we naar je luisteren zonder je in de rede te vallen.

Cursusleiding
Jos Kester
Toen ik in 1996 in contact kwam met sjamanisme veranderde mijn leven. Het veranderde vanwege de eerste contacten met medicijnmensen uit Noord-Amerika en omdat ik destijds ook vader werd. Vanwege deze twee niet toevallig samenvallende gebeurtenissen bestefte ik dat het leven heilig is en tegelijkertijd drong de waarheid omtrent ons leven nu hier op aarde langzaam tot mij door. Overigens iets waar ik al vanaf jonge leeftijd mee bezig was , maar geen antwoorden op kon vinden waarom dit zo is. De oude universele natuurlijke wijsheden van de oude medicjnmensen bracht daar verandering in. 'De kinderen zijn heilig evenals al het leven. Alle besluiten die worden genomen dienen in het teken te staan van de zeven generaties die na ons komen', zo leerde ik. Vanwege de geboorte van mijn oudste dochter en wat dit met mij deed raakte deze uitspraak mij diep en deze geraaktheid is niet meer van mijn zijde geweken. Ik kan nog veel meer benoemen over wat mij heeft doen besluiten deze weg te gaan bewandelen: 'de rode weg' zoals de Indianen het noemen. Eén van de opdrachten op die rode weg is deze vooral in schoonheid te bewandelen.
Meer informatie over mijzelf en de mensen met wie ik samenwerk zie www.spiritcompany.org en www.joskester.com

Prijs
Je kunt je per ochtend inschrijven. De kosten bedragen per ochtendworkshop €40, de zweethut €75. Als je de hele week komt betaal je geen €235 maar €220. Verblijf en maaltijden regel je via Lothlorien.
Verblijf op 2 persoonskamer volpension vanaf € 300,- per cursusweek(6 nachten) p.p.
Overige tarieven Verblijf: zie onze website tarieven vakantieverblijf >>

Cursussen op Centre Lothlorien worden gegeven van maandagochtend tot en met vrijdag. De dag van aankomst voor een cursusweek is zondag, de dag van vertrek zaterdag.

RESERVEREN
Wilt u reserveren dan kan dat hier met ons AANMELDINGSFORMULIER >>
Mindfulness in aanraking en beweging met de Trager Approach

10-16 juli


Inhoud


MINDFULNESS IN BEWEGING met de Trager Approach
It all starts with questions such as, what is lighter, softer, freeer?(Milton Trager)
Nooit van gehoord zeker?
Trager is bewegen, aanraken en aangeraakt worden met aandacht.
Milton Trager was arts en de grondlegger van dit prachtige lichaamswerk, vandaar de naam. Een zachte vorm van lichaamswerk die iedereen kan volgen, waardoor je jezelf weer kunt gaan voelen.

WERKWIJZE
Heb je ooit de ervaring gehad dat je ergens neerplofte in een stoel of bed en de behoefte had om alles volledig los te laten en tegelijkertijd je gesteund te voelen? Zoiets is Trager. Als je tijdens een sessie op de tafel ligt wordt je arm of je hoofd zachtjes opgetild, ritmisch heen en weer bewogen, word je uitgenodigd om simpelweg los te laten en je mee te laten gaan in de beweging. Gedachten komen tot rust, je lichaam ontspant dieper en dieper en je bewegingen worden vrijer. Je gaat de bewegingen in andere delen van je lichaam voelen tot aan het puntje van je tenen. Je wordt zachter.
Hoe klinkt dat? Iets voor jou?
Heb je zin om dit te ervaren en je eigen levendigheid, ruimte en soepelheid te voelen? Een diepere ontspanning te ervaren en opnieuw te ontdekken hoe makkelijk en vrij je kunt bewegen en in het leven kunt staan? Te voelen dat elke beweging een kans is om je lichaam en geest te ontwikkelen?
Je hoeft geen enkele ervaring te hebben met lichaamswerk of massage en het is geschikt voor alle leeftijden.
Voel je welkom!

Het programma:
Maandagochtend 11 juli : Nek, schouders 9.30-12.30 uur
Dinsdagochtend 12 juli: Rug, bekkengebied 9.30-12.30 uur
Woensdagochtend 13 juli: Benen, voeten 9.30-12.30 uur
Donderdagochtend 14 juli: Borst, buik 9.30-12.30 uur
Vrijdagochtend 15 juli: Hoofd, nek 9.30-12.30 uur

We beginnen de dag met allerlei zachte, vloeibare bewegingen op muziek of in stilte. Zelf vind ik het een feestje om zo de dag te kunnen beginnen. Ruimte om te ervaren hoe het met je is, wat je lichaam nodig heeft, waar je lichaam je toe uitnodigt. Waar voel je ruimte in je lichaam, hoe kun je hier mee spelen? Mindfullness in beweging. Misschien wil je liggend bewegen of juist lopen, of even genieten van het uitzicht en stilstaan. Wat past jou? Je hoeft alleen maar te voelen en je krijgt direct meer contact met je lichaam. Langzamerhand word je "wakker". Na deze bewegingsmeditatie gaan we met de uitgangspunten van de Trager Approach aan de gang. Een van deze principes is spelen met het gewicht van onze verschillende lichaamsdelen. Oefeningen voor jezelf en samen met anderen. Als je het gewicht kan voelen van bijvoorbeeld je arm en hand zal je merken dat er van alles te beleven valt. Verschillende lichamelijke sensaties en gevoelens kan je ge(waar) worden en weer weg laten vloeien in een beweging. Er zal aandacht zijn voor de vraag, hoe kan je makkelijker en lichter bewegen. Hoe voelt het als je vrijheid ervaart, zachtheid of ontspanning? Elke ochtend gaan we hiermee experimenteren en vooral genieten. In het derde deel van de ochtend gaan we op de (massage)tafel werken en spelen met zachte ritmische bewegingen, strekkingen en strijkingen. Ik verzorg eerst een demonstratie en daarna kan er in tweetallen geoefend worden. Ik heb dan alle gelegenheid om rond te lopen en aanwijzingen te geven.

Wil je meer weten, heb je vragen? Neem gerust contact met mij op. Mijn telefoonnummer: 0031-(0)23-5253049


CursusleidingHeleen Sijtema
Na 15 jaar als fysiotherapeut gewerkt te hebben heb ik een ommezwaai gemaakt in mijn leven.
Na te zijn gestopt met mijn baan kwam er ruimte om naar mezelf te kijken en op ontdekkingsreis te gaan. Zo kwam ik via de Haptonomie bij de Rebalancing opleiding terecht en vandaar bij mijn passie, de Trager approach. Sindsdien heb ik mijn eigen praktijk in Haarlem.
Ik begeleid mensen individueel op fysiek en emotioneel niveau.
Verder geef introductieworkshops van Trager en massagecursussen op basis van Rebalancing technieken.
Daarnaast ben ik verbonden als docent aan de Hoge school Natuurgeneeswijzen in Bloemendaal.
Als ik mezelf zou omschrijven, dan ben ik een "laatbloeier" die lang in de knop heeft gezeten en nu prachtig in allerlei tinten gaat bloeien.

Prijs
Je kunt je per ochtend inschrijven. De kosten bedragen per ochtendworkshop €45,-
Als je de hele week komt betaal je 200 in plaats van 225 euro.

Accreditatie
Ben je lid van de VNT, dan kan deze workshop meetellen voor je accreditatie. Mocht je enthousiast zijn geworden en verder willen met Trager, dan telt deze workshop als introductieworkshop!

Verblijf op 2 persoonskamer volpension vanaf € 300,- per cursusweek(6 nachten) p.p.
Overige tarieven Verblijf: zie onze website lees meer >>

Cursussen op Centre Lothlorien worden gegeven van maandagochtend tot en met vrijdag. De dag van aankomst voor een cursusweek is zondag, de dag van vertrek zaterdag.


Jeugdweek
10-16 juli
Inhoud

Sjors en Jimmie vervelen zich en gaan opzoek naar Grootmoeder Kitana. Wouw door haar wordt hun leven wel heel erg spannend, wil je erbij zijn? Ga mee met Sjors en Jimmie en wordt een echte Dakotha indiaan.

De activiteiten worden georganiseerd op het terrein van Lothlorien en in de omliggende bossen en uitgestrekte natuur. Activiteiten lopen zoveel mogelijk parallel aan het programma "Voeding voor de ziel" voor volwassenen, worden altijd aangepast aan de leeftijd van de deelnemers en zijn actief, uitdagend, creatief en vooral leuk.

Begeleiding
lothlorien zomerteam.

Prijs

deelname aan hele week:€ 80,00 (exclusief verblijf)
Maximum aantal deelnemers per activiteit: 15 kinderen (vanaf 5 jaar)

Als er plaatsen over zijn is losse deelname per activiteit mogelijk,
prijzen varieerend van € 7,50- 25,00


Cursussen op Centre Lothlorien worden gegeven van maandagochtend tot en met vrijdag. De dag van aankomst voor een cursusweek is zondag, de dag van vertrek zaterdag.

RESERVEREN
Wilt u reserveren dan kan dat hier met ons AANMELDINGSFORMULIER >>


Portret boetseren

17 - 23 juli

Inhoud


Het boetseren van een portret in klei is een boeiende en intrigerende bezigheid. Het is niet alleen zaak om je model zo goed mogelijk gelijkend vorm te geven, maar ook het weergeven van het wezen en karakter ervan is een hele uitdaging. Je leert in deze week geconcentreerd kijken en ontwikkelt oog voor anatomische verhoudingen. In overleg met de cursus deelnemers werken we naar foto's of model. Deze cursus is geschikt voor beginners en gevorderden. Wie een gelijkend portret een te grote stap vindt , kan zich eerst aan een 'fantasiehoofd' wagen. Je leert ook daarbij de basistechnieken van het ruimtelijk vormgeven van een hoofd. Op een vrije manier kun je zo uitdrukking geven aan persoonlijke kenmerken en gevoelens en iets van jezelf erin leggen. Vaak ontstaan daarbij bewust of onbewust prachtige en heel verrassende kunstwerken.
Zo mogelijk beginnen we op zondagavond met een oriënterend kennismakingsgesprek. Van maandag tot vrijdag werken we van 9.15 uur tot 12.45 uur met begeleiding. Wie zin heeft om ook in de middag nog door te gaan, kan dit na afspraak zonder begeleiding doen.Cursusleiding
De workshop wordt geleid door Moni Unger. In haar atelier in Zuidbroek (Groningen) geeft Moni al ruim 20 jaar lessen in ruimtelijke vormgeving, beeldhouwen in zachte steensoorten, keramische vormgeving en boetseren naar model. Door haar ruime ervaring met model- en portretboetseren is een individuele begeleiding van cursisten op elk niveau gegarandeerd. Voor meer informatie: www.atelierwesteind.nl


Prijs
Kosten € 160,- incl. klei en gebruik van gereedschappen
Voor het stoken van de werkstukken zijn er verschillende mogelijkheden, die individueel met de cursisten besproken worden. Ook het later stoken en afwerken van de hoofden met oxydes of patina is in het atelier in Zuidbroek tegen kostprijs mogelijk. We werken 5 ochtenden van 9.30 tot 12.30 uur.


Verblijf op 2 persoonskamer volpension vanaf € 300,- per cursusweek(6 nachten) p.p.
Overige tarieven Verblijf: zie onze website lees meer >>

Cursussen op Centre Lothlorien worden gegeven van maandagochtend tot en met vrijdag. De dag van aankomst voor een cursusweek is zondag, de dag van vertrek zaterdag.6-daagse Yoga cursus: Better Living

17-23 juli

Inhoud


6-daagse Yoga Cursus: Better Living
(Deze cursusweek start op zondagavond 17 juli)

Inhoud

Over de cursus
Wat is YOGA? Yoga bevat veel meer dan je zou vermoeden. Het is voor iedereen. Yoga betekent eenheid of verbinding, tussen alle aspecten van onszelf. We zijn altijd al heel geweest, toch zijn we de balans kwijt. Het betekent ook "Yoke", wat inhoud dat je jezelf programmeert.
Yoga betekent met alle niveau's of onderdelen van onszelf los werken en ze dan samenbrengen tot het oorspronkelijke geheel, of Yoga. Het woord Yoga stamt af van het Sanskriet woord "Yuj" en gaat over zowel het uitoefenen van dat wat we Yoga noemen als het doel van het bereiken van het bewustzijnsniveau Yoga.
Het doel en de naam van Yoga is hetzelfde als dat van Samadhi, verlichting. Het bereiken van de diepe innerlijke ontwikkeling van de hoogste waarheid of werkelijkheid.
Doe mee en neem een stap richting YOGA, want YOGA IS A WAY OF LIFE

Door aan deze week deel te nemen, zul je een beter begrip over jezelf krijgen en zul je leren hoe je Yoga in je dagelijks leven kunt toepassen. Het zal je kijk op het leven veranderen. Leer hoe je positiviteit in je leven kunt brengen, leer 'Better Living'!

Het programma begint zondagavond en eindigt vrijdagmiddag. De dagelijkse activiteiten beginnen in de ochtend en duren tot 1 uur ´s middags. Een aantal extra activiteiten zullen in de middag of avond plaatsvinden. De Cursus zal in het Engels gegeven worden, waar nodig kunnen gedeeltes naar het Nederlands vertaald worden.

Cursusleiding
De week wordt door Pinky More georganiseerd. Ze is in India opgegroeid. Yoga is voor haar ´a way of live´. In the Yoga Institute in Mumbai, het oudste Yoga centrum in de wereld, heeft ze de leraren opleiding gevolgd. Pinky geeft Yoga aan alle leeftijden. Als je gezondheidsklachten hebt, past zij het programma aan met oefeningen die voor jou goed zijn. Na een aantal jaren reizen geeft ze nu ook in Nederland vol passie les. In september 2012 is ze voor Nederland benoemd tot ambassadrice van de Yoga Aid World Challenge.
Prijs
€175,-

Deelname voor een of meer ochtenden is mogelijkVerblijf op 2 persoonskamer volpension vanaf € 300,- per cursusweek(6 nachten) p.p.
Overige tarieven Verblijf: zie onze website lees meer >>

Cursussen op Centre Lothlorien worden gegeven van maandagochtend tot en met vrijdag. De dag van aankomst voor een cursusweek is zondag, de dag van vertrek zaterdag.


Jeugdweek
17-23 juli
Inhoud

Het circus Rampensteijn heeft zijn tent opgezet op Lothlorien, De Dikke Deur is er en Clowntje en verder... Het is het een grote ramp, waar zijn de spullen? , waar de artiesten? Kom alseblieft helpen, zonder jullie gaat de voorstelling vrijdagavond echt op een grote mislukking uitlopen.De activiteiten worden georganiseerd op het terrein van Lothlorien en in de omliggende bossen en uitgestrekte natuur. Activiteiten lopen zoveel mogelijk parallel aan het programma voor volwassenen, worden altijd aangepast aan de leeftijd van de deelnemers en zijn actief, uitdagend, creatief en vooral leuk.


Begeleiding
lothlorien zomerteam.

Prijs

deelname aan hele week:€ 80,00 (exclusief verblijf)
Maximum aantal deelnemers per activiteit: 15 kinderen (vanaf 5 jaar)

Als er plaatsen over zijn is losse deelname per activiteit mogelijk,
prijzen varieerend van € 7,50- 25,00


Cursussen op Centre Lothlorien worden gegeven van maandagochtend tot en met vrijdag. De dag van aankomst voor een cursusweek is zondag, de dag van vertrek zaterdag.

RESERVEREN
Wilt u reserveren dan kan dat hier met ons AANMELDINGSFORMULIER >>


Dag buiten de tijd
25 Juli

Maandag 25 juli vieren we natuurlijk de dag buiten de tijd. De dag voor het nieuwe Mayajaar begint.
Met onder andere openpodium, mayasignatuur, muziek en markt.Familieweek: (Over)leven in de natuur, Nieuw programma!

24 - 30 juliNa het succes van vorig jaar organiseert Loek van der Lans, de Wildeman, opnieuw een (ont)spannende week voor ouder en kind. Volgens hem is de natuur één grote ontdekhoek waar kinderen volop kunnen experimenteren. In deze week zijn wij de avonturiers; oud en jong gaan samen op pad! Hoe leuk is het als je als ouder het zelfvertrouwen van je kind letterlijk kunt zien groeien? Met z'n allen gaan we op expeditie, boten bouwen, grenzen verleggen, lachen, spelen, vuurtjes maken en nog veel meer. Heel misschien gaan we zelfs een nachtje in de tipi slapen en kunnen we de geluiden van de nachtdieren zoals bosuil en das horen. En bang hoef je niet te zijn want het vuur blijft aan.

Inhoud

Het programma

Maandag 9.30 - 14.00 "Expeditie 'gat in de berg'"

Diep in het woud van Lothloriën gebeuren mysterieuze dingen. Weet jij wat hier allemaal groeit en bloeit en welke wezens er rond de zwarte gaten dwalen? Trek je oude kleren aan want we blijven niet op de paden. Hou jij het prikkeldraad omhoog? We gaan op zoek naar het zuiverste water om onze dorst te lessen. Want zulk lekker water heb je vast nog nooit geproefd. Neem een lunchpakketje mee… (Chateaugasten volpension kunnen tijdens het ontbijt een lunchpakketje maken om mee te nemen)

Dinsdag 9.30 - 14.00 Botenworkshop 1 "Met droge voeten"

Takken zagen, samenwerken, passen en meten… Zal jouw boot drijven en hoe zal hij varen? Vandaag wordt een grote wateractiviteit waarbij we veel plezier gaan beleven. Ik heb er nu al zin in!

Woensdag 9.30 - 14.00 en 's avonds bij schemering Botenworkshop 2:"Drakenschepen aan de horizon"Met de ervaring van de eerste botenworkshop zijn we in staat om nog betere en vooral nog mooiere schepen te bouwen. Het oog wil tenslotte ook wat. Waren de Vikingen al eerder op Lothloriën? 's-Avonds als het donker is gaan we met fakkels het water op om te zien hoe de vleermuizen op onze vloot zullen reageren.

Donderdag 15:00 uur tot vrijdagochtend vroeg. "Over pannenkoeken met rooksmaak en een spannend verhaal rond het nachtelijk vuur in de tipi." Wat zouden wij zijn zonder vuur? Niet voor niets was de ontdekking van vuurslag en tondel een sprong voorwaarts in de ontwikkeling van de mens. De vraag is: kunnen wij dat ook? Lukt het jou om met één vonk een vuur te maken dat groot genoeg is om pannenkoeken te bakken en ons 's nachts warm te houden? 's-Avonds is er tijd voor een wandeling met de kans om nachtdieren te zien en het vuur in de tipi zal nog steeds branden als we onze slaapzakken uitrollen om door het gat naar de sterren te kijken.Vrijdag 9.30 - 14.00 "De natuur is je beste vriend"

De Aarde kan zonder ons, maar wij kunnen niet zonder de Aarde. Vandaag leert de Wildeman je een aantal overlevingstechnieken. De natuur is je vriend, maar je moet wel weten hoe je jezelf in leven kunt houden als je aan haar bent overgeleverd.

Maximale groepsgrootte: 20 personen.Cursusleiding
Loek van der lans
Meer informatie over Loek vindt je op http://de-wildeman.com


Prijs exclusief verblijfskosten
prijs pp €235
kindertarief €140
familie prijs €450

Deelname per dagdeel mogelijk in overleg met Loek (mits de groep niet vol zit).


Verblijf op 2 persoonskamer volpension vanaf € 300,- per cursusweek(6 nachten) p.p.
Verblijf op camping in eigen tent €20,- per nacht voor 2 volw + 2 kinderen.
Overige tarieven Verblijf: zie onze website lees meer >>

Cursussen op Centre Lothlorien worden gegeven van maandagochtend tot en met vrijdag. De dag van aankomst voor een cursusweek is zondag, de dag van vertrek zaterdag.


RESERVEREN
Wilt u reserveren dan kan dat hier met ons AANMELDINGSFORMULIER >>


Yoga & Meditatie, verdiepingsweek

24 - 30 juli
Deze cursusweek start op zondagavond 24 juli

Inhoud


Deze week is een verdiepingsweek voor mensen met ervaring in Yoga.
Zodra je Yoga in je leven leert toe te passen is het belangrijk om te leren hoe je Yoga niet toe moet passen. Niet alle Asana', of lichaamsposities, zijn goed voor iedereen en niet alle oefeningen helpen in jouw process of het doel dat je wilt bereiken.
Het is belangrijk om dat wat je doet te 'fine-tunen' met jezelf. Daarvoor moet je jezelf, je mogelijkheden en intenties maar ook je grenzen leren kennen.
De doelstelling van deze week is om dat besef te bereiken.
Cursusleiding
De week wordt door Pinky More georganiseerd. Ze is in India opgegroeid. Yoga is voor haar ´a way of life´. In the Yoga Institute in Mumbai, het oudste Yoga centrum in de wereld, heeft ze de leraren opleiding gevolgd. Pinky geeft Yoga aan alle leeftijden. Als je gezondheidsklachten hebt, past zij het programma aan met oefeningen die voor jou goed zijn. Na een aantal jaren reizen geeft ze nu ook in Nederland vol passie les. In september 2012 is ze voor Nederland benoemd tot ambassadrice van de Yoga Aid World Challenge.
Prijs
€175,-

Deelname voor een of meer ochtenden is mogelijkVerblijf op 2 persoonskamer volpension vanaf € 300,- per cursusweek(6 nachten) p.p.
Overige tarieven Verblijf: zie onze website lees meer >>


Cursussen op Centre Lothlorien worden gegeven van maandagochtend tot en met vrijdag. De dag van aankomst voor een cursusweek is zondag, de dag van vertrek zaterdag.

RESERVEREN
Wilt u reserveren dan kan dat hier met ons AANMELDINGSFORMULIER >>


"Looking to the bright side of Life"
24-30 juliInhoud
Humoristische Filosofieweek.
Elke ochtend filosoferen we over actuele onderwerpen, met als basis het "Handboek Zekerheden".
Waar is de wereld van vandaag op gebaseerd, waar doen we bewust of onbewust aan mee en waar denk je op te kunnen bouwen.
We lachen om onze eigen behoeftes, onze vermeende zekerheden en opgebouwde overtuigingen.
Schoffelen onze eigen heilige huisjes eens flink omver en durven onze angsten eens vrolijk onder ogen te zien.
We leren ons levenspad te gaan in een volle omarming van de onzekerheden, door kwetsbaar te durven zijn en met elkaar te delen.

Cursusleiding
Lucas Slager, initiatiefnemer Centre Lothlorien, lifecoach, auteur van diverse spirituele boeken.
Na een loopbaan van 30 jaar bij de Bank o.a. als organisatieadviseur nam Lucas in 2002 ontslag.
En startte een cursus/vredescentrum in Frankrijk, centre Lothlorien,
met als een van de uitgangspunten gezondheid van lichaam en geest.
Vanuit een grote en ruime praktijkervaring geeft hij in deze week zijn visie op Zekerheden. Welke zekerheden heb je in het leven en welke heb je nodig. Lucas is onder andere auteur van het "Handboek Zekerheden", "Coach Jezelf",een coachingsboek om te leren zelfsturend te worden, geschreven samen met Willem Jan van de Wetering.
ook schreef hij diverse boeken over de Mayakalenders en het boekje "Natuurlijk Tuinieren en samen met Fredy het boekje "Voeding en gezondheid" dat in juni 2013 verscheen bij Frontier.
Prijs
€ 152,67 incl. het Handboek Zekerheden

Verblijf op 2 persoonskamer volpension vanaf € 300,- per cursusweek(6 nachten) p.p.
Overige tarieven Verblijf: zie onze website lees meer >>

Cursussen op Centre Lothlorien zijn in principe van maandagochtend tot en met vrijdag. De dag van aankomst voor een cursusweek is zondag, de dag van vertrek zaterdag.RESERVEREN
Wilt u reserveren dan kan dat hier met ons AANMELDINGSFORMULIER >>4 Windrichtingenweek
Internationale week over eenheid, verbinding, vrede en harmonie.


31 juli- 6 augustus
Met Tatsuhiko Kimori (Japan) - Carola Esparza (Chili) - Roberto Lopez- Lucas Slager- (Nederland) en Hilde Goris (België, zij doet deze week ook het kinderprogramma). Er komt nog een 5e internationale gast bij, we zijn daar nog over in contact.

InhoudHuidskleur, nationaliteit, religie, cultuur of waar we ook denken in te verschillen van onze medemensen, de dualiteit in de wereld van vandaag is indringend in het dagelijks leven, denken en doen aanwezig.
Toch zijn de overeenkomsten veel groter: voor zeker 90% willen we allemaal dezelfde dingen, vinden we dezelfde onderwerpen en levensomstandigheden belangrijk. Want wie wil er niet leven in vrede, in liefde ,in rust, in harmonie, in verbinding? Wie wil niet eten, drinken, onderdak en veiligheid? Wie wil niet dat er een fijne toekomst is voor de kinderen en komende geslachten? Wie wil er niet genieten, blij zijn, samen delen, gelukkig zijn, gezond zijn en vervulling vinden? Deze week staat in het teken van samen delen, samen doen, samen zijn en van elkaar leren.
Verder kijken dan alleen ik en mijn, voorbij egoïsme en vooral voorbij dualiteit.De kinderweek wordt begeleidt door Hilde Goris

Programma onder voorbehoud
-Maandag: thema Oost, maandagavond wordt er een vrouwencirkel gehouden
-Dinsdag: thema Zuid, dinsdagaond is er een optreden van Les Bures Haleurs
-Woensdag: thema West, woensdagavond is er kampvuur
-Donderdag: thema Noord, de kinderen doen deze ochtend mee met het programma voor volwassenen, donderdagavond drumcirkel met Tatsu en Roberto Lopez
-Vrijdag: thema Eenheid, vrijdagmiddag is er een zweethut olv Carola Esparza.

Ook kunnen er individuele healingen bij Tatsuhiko Kimori geboekt worden en consulten bij Carola Esparza.


Cursusleiding
Prachtige mensen vanuit de hele wereld.
Prijs
Prijs workshopweek: €195,-
Kinderprogramma: zie hieronder


Verblijf op 2 persoonskamer volpension vanaf € 300,- per cursusweek(6 nachten) p.p.
Overige prijzen Verblijf: zie onze website tarieven verblijf>>


Cursussen op Centre Lothlorien worden gegeven van maandagochtend tot en met vrijdag. De dag van aankomst voor een cursusweek is zondag, de dag van vertrek zaterdag.

RESERVEREN
Wilt u reserveren dan kan dat hier met ons AANMELDINGSFORMULIER >>


ZONNEKUNSTENWEEK
Een week met Hilde Goris van het jeugdatelier Heyokateljee31 juli- 6 augustus

Het programma voor kinderen tot 14 jaar is elke ochtend van 9.30-12.30

Inhoud
Deze zomer voor het eerst op Lothlorien, jeugdatelier Heyokateljee.

Heyokateljee is een eigenzinnig jeugdatelier, dat creatieve activiteiten met een kosmisch accentje organiseert.
Door multiculturele multidimensionele knutsels en verhalen, tovenarij, kinderkrijgskunst, yoga, muziek en ondersteboven binnenstebuiten spel gaan wij in de zonnekunstenweek met de kinderen op weg naar een dieper contact met de aarde en hun lichaam. Deze ateliers helpen kinderen hun eigen originele ritme en wijsheid hervinden en/of zich er dieper in verankeren, maar zijn ook gewoon fijne creatieve workshops met voor elk wat wils.Cursusleiding
Hilde Goris
Hilde Goris is sjamaan en healer en organiseert in het jeugdatelier Heyokateljee workshops en vakantieweken met een kosmisch accentje, alsook scholenprojecten rond verdraagzaamheid en wereldburgerschap.

'Heyokateljee is de eerste droom die ik realiseerde...
...en het is één van de dingen die ik altijd graag blijf doen en ZAL blijven doen.
De naam Heyokateljee komt van Heyokah (in noord-indiaanse stammen de confronterende grapjas die alle illusie doorprikt met zijn gekke fratsen) en jeugdatelier (in alle workshops komen de 5 expressievormen aan bod). De naam ontstond op mijn keukentafel, in een klein dakappartementje, in 2004. Want toen schreef ik de hele inhoud van het atelier op in een vlaag van inspiratie. Ik schreef drie uur lang, en begon stap voor stap aan het verwezenlijken van het kosmische vertel-spel-knutsel-atelier dat ik wilde opzetten. In die tijd was ik de eerste met dat soort activiteiten. Ik noemde mezelf kindertolk omdat ik verwoordde wat er in de kinderen omging en wat ze nodig hadden naar de ouders toe en gaandeweg kreeg ik ook kinderen in individuele begeleiding. Kinderen noemen me 'tovermevrouw', ze denken soms dat ik een 'echte' elf ben maar de naam voor wat ik deed en doe is Kindercoach, want ik coach kinderen met hun hart en originele zijn vanuit dat veilige plekje bij mij of in de cirkel de wereld in.'

Prijs
Prijs workshopweek: €95,-


Verblijf op 2 persoonskamer volpension vanaf € 300,- per cursusweek(6 nachten) p.p.
Overige prijzen Verblijf: zie onze website tarieven verblijf>>


Cursussen op Centre Lothlorien worden gegeven van maandagochtend tot en met vrijdag. De dag van aankomst voor een cursusweek is zondag, de dag van vertrek zaterdag.

RESERVEREN
Wilt u reserveren dan kan dat hier met ons AANMELDINGSFORMULIER >>


De CO-CREATIE week!
voor volwassenen en kinderen
7-13 augustus

Opnieuw in het programma, gewoon omdat het vorige jaren zo verrassend was!!

Inhoud
Vind je het leuk een workshop te geven, te delen waar je goed in bent en te zien waar anderen blij van worden.
Doe mee aan deze gevarieerde uitwisselingsweek. Elke ochtend(9.30-12.30) en avond( 20.30-22.00) zijn er workshops/lezingen/activiteiten waar je aan deel kunt nemen.
Samen maken we het programma.
Ook voor kinderen is er elke ochtend een activiteit.Praktische informatie
Het programma wordt aan het begin van de week bekend gemaakt en je kiest zelf wat je gaat doen. Voor sommige workshops geldt een maximum aantal deelnemers. Eventuele materiaalkosten mogen bij de deelnemers in rekening gebracht worden.
Iedereen die een workshop aanbiedt kan voor €25,- deelnemen aan de andere workshops. (Deelname van aanbieders gaat op volgorde van aanmelding en variatie van het aanbod). Ook zoeken we mensen die kinderactiviteiten willen aanbieden.
Het gaat om groepsactiviteiten dus niet om individuele consulten of bv. massages.

Heb je wel zin in een super gevarieerde verrassingsweek maar wil je niet zelf iets aanbieden, dat kan ook. Voor de voordelige prijs van 75,- doe je mee aan alle aangeboden activiteiten.


Wat kun je o.a. verwachten:
De basis van voetreflexmassage
Zelf liedjes componeren
Het Ennegram
Vrouwenworkshop
Beeldhouwen met speksteen voor kinderen en volwassenen
Gandalf staf maken voor kinderen en volwassenen
"vuurtje stoken, potje koken"


Coordinatie
Fredy Wamelink

Prijs
Voor workshopaanbieders: €25,- + eventuele materiaalkosten + verblijfskosten

Als je geen programma aan wil bieden zijn de kosten €75,-(exclusief eventuele materiaalkosten) + verblijfskosten.

Voor alle kinderen (tot 16) geldt €25,- (exclusief materiaal)+ verblijfskosten.
Inclusief koffie en thee in de pauzeVerblijf op 2 persoonskamer volpension vanaf € 300,- per cursusweek(6 nachten) p.p.
Overige tarieven Verblijf: zie onze website tarieven vakantieverblijf >>

RESERVEREN
Wilt u reserveren dan kan dat hier met ons AANMELDINGSFORMULIER >>


Music is in the Air


14-20 augustus
Voor iedereen vanaf 10 jaar. Neem je eigen instrument mee of gebruik een gitaar of trommel van Lothlorien. Er is een piano aanwezig.

Inhoud
Met Joeri Jansen, Les Bures Haleurs en vele anderen.
Een bruisend muziekweek, waarin er in de ochtend een breed aanbod is van workshops: leren gitaarspelen, digeridoo spelen, djembé, liedjes schrijven, componeren, zingen, samen spelen, improviseren, kleine en aanvullende instrumenten beoefenen.
In de middag spelen met wie je wilt en elke avond een concert.
Muziek zorgt voor universele verbinding, het is een taal die ieder mens spreekt en waar je ongeacht leeftijd of afkomst samen van kunt genieten.

Intiem, kleinschalig en internationaal!!!NIEUWE Prijs
€ 145,- voor volwassenen, € 85,- kinderen tot 16 jaar.

Cursusleiding

The Barnwell Shift en Joeri Jansen.

Prijs
€175,-

Verblijf op 2 persoonskamer volpension vanaf € 300,- per cursusweek(6 nachten) p.p.
Overige tarieven Verblijf: zie onze website tarieven vakantieverblijf >>


Cursussen op Centre Lothlorien worden gegeven van maandagochtend tot en met vrijdag. De dag van aankomst voor een cursusweek is zondag, de dag van vertrek zaterdag.
Vakantieweek Jin Shin Jyutsu-zelfhulp

14-20 augustusInhoud

Wat doet Jin Shin Jyutsu?

In onze aanleg en ontwikkeling zijn er verbindingen tussen de huid en andere delen van het lichaam zoals organen en spieren. Ook bestaan er verbindingen tussen de huid en vitale processen zoals ademhaling, stofwisseling en slapen. In die verbindingen kunnen verstoringen ontstaan, we voelen ons dan niet lekker, gespannen, moe, uit balans of zelfs ziek. We merken dat aan lichamelijke en psychische signalen zoals slaapproblemen, spanningen, pijn en vermoeidheid. Omdat op bepaalde delen van de huid de verbindingen door aanraking zijn te beïnvloeden kunnen daarmee ook de verstoorde lichaamsfuncties gunstig worden beïnvloed en de signalen verminderd. Theoretisch gezien is Jin Shin Jyutsu te vergelijken met acupunctuur, echter de aanraking wordt over de kleding heen gedaan en is niet-invasief.

Jin Shin Jyutsu werkt op drie niveaus tegelijk:

o verbetert lichamelijke klachten - fysiek
o zorgt voor een betere stemming - emotioneel
o helpt u evenwichtiger te zijn - verstand

Veel signalen hebben een lichamelijke oorzaak en kunnen gemakkelijk stemming, concentratie of veerkracht beinvloeden. En het kan ook andersom: psychische vraagstukken hebben vaak ook een lichamelijk effect.
Zo kunnen stress, zorgen, woede of angst leiden tot pijn in de schouders, lage rugpijn of hoofdpijn, maar ook tot kortademigheid of stagnaties in de stofwisseling.
Vaak is echter niet meer te achterhalen of de oorzaak psychisch of lichamelijk is.

Bij Jin Shin Jyutsu zelfhulp ligt het accent op ' leren door te doen'.
Na een korte inleiding in de grondslagen en methode van Jin Shin Jyutsu
- o.a. uitleg over de veiligheidsenergie-sloten die we aan weerszijden van ons lichaam hebben-
worden practische technieken ingeoefend, die deelnemers in staat stellen Jin Shin Jyutsu bij terugkomst thuis te blijven oefenen. Daarom staan we ook stil bij wat we kunnen doen om Jin Shin Jyutsu in ons dagelijks ritme in te passen.

Door de zachtaardige, niet-invasieve aard kan een Jin Shin Jyutsu-behandeling nooit schadelijk zijn .

De zelfhulpworkshop beslaat 5 ochtenden, maandag tot en met vrijdag. Het wordt een leerzame week vol ontspanning!

Cursusleiding
drs. Winy Verdegaal
Nadere informatie: www.rodedeur.nl
of bel 06 47002748
Prijs
€200,-
Het is exclusief kosten voor verblijf.

Verblijf op 2 persoonskamer volpension vanaf € 300,- per cursusweek(6 nachten) p.p.

RESERVEREN
Wilt u reserveren dan kan dat hier met ons AANMELDINGSFORMULIER >>


Atelier
14 - 20 augustus


Inhoud
Elke ochtend van 9.30- 12.30 is het atelier open.
Er kan gewerkt worden met verschillende materialen en technieken. Kom kijken waar je zin in hebt en werk binnen of lekker buiten in de zon. O.a. speksteen bewerken, porselein schilderen, kettingen maken, schilderen, mozaïeken, klei
Kinderen bieden we verschillende technieken en werkvormen aan en dagen we uit iets te maken waar ze trots op zijn.


Cursusleiding
Fredy Wamelink. Zij heeft jarenlange ervaring in het werken met kinderen en creatieve matreialen.

Prijs
Volwassenen €8,50 exclusief materiaal
Kinderen vanaf 5 jaar: Voor een hele ochtend (als kinderopvang) rekenen we €15,00(inclusief materiaal). Je brengt je kind bij een van ons, gaat zelf meedoen met een cursus of lekker genieten van een moment voor jezelf en je haalt je kind om 12.30 weer op. Inclusief drinken en iets lekkers.
Verblijf op 2 persoonskamer volpension vanaf € 300,- per cursusweek(6 nachten) p.p.
Overige tarieven Verblijf: zie onze website lees meer >>

Cursussen op Centre Lothlorien worden gegeven van maandagochtend tot en met vrijdag. De dag van aankomst voor een cursusweek is zondag, de dag van vertrek zaterdag.

RESERVEREN
Wilt u reserveren dan kan dat hier met ons AANMELDINGSFORMULIER >>


8000 Drums, voor de tweede keer op Lothlorien
za 20- zo 28 augustus

Opening van de week: ZONDAG 21 augustus 17.00 uurInhoud
Association Mahkime,
de Universiteit Indigène Internationale
en de Toltec cirkel van wijsheid
organiseren samen met Centre Lothlorien

EEN SAMENKOMST VAN DE OORSPRONKELIJKE BEWAKERS VAN MOEDER AARDE, VOOR VREDE,
VREUGDE EN HET DELEN VAN DE INDIGENOUS WIJSHEID VOOR DE HUIDIGE EN KOMENDE 7 GENERATIES.
CEREMONIE VAN DE 8000 DRUMS

Een ontmoeting met de bron van wijsheid van de oorspronkelijke bevolking van Amerika.
Herontdek de ware vrijheid en verbinding op alle niveaus.

Het programma voor de week bestaat uit ceremonies, rituelen, drumcirkels, meditatie, ademhalingsoefeningen,
praat-cirkels, dans, zang, muziek, klankconcerten, lichaamsoefeningen,
en gebeden.
Het in contact zijn met de elementen bevrijd je van emotionele ervaringen en blokkades.
Zo kun je je eigen vrijheid terugvinden en leven in liefde en overgave.
Op zaterdag 27 augustus vindt de ceremonie van de 8000 drums plaats.

Cursusleiding
Association Mahkime,
de Universiteit Indigène Internationale
en de Toltec cirkel van wijsheid.

Prijs
Prijs voor deze week (8 nachten)vol inspirerende activiteiten, inclusief verblijf op kamer volpension (op basis van een 2 persoons kamer): €650,-
Programma inclusief verblijf in een huurcaravan volpension (op basis van 1 persoon): €585,-
Campingarrangement voor de hele week (7 nachten) verblijf in eigen tent of caravan inclusief alle maaltijden, koffie/thee en deelname aan de week: €525,-Weekend:
Aankomst op donderdag 25 aug.
Vertrek op zondag 28 aug.
Verblijf op kamer volpension+ programma: €330,-
Verblijf in huurcaravan volpension + programma: €300,-
Verblijf in eigen tent volpension + programma: €275,-


Onthaasten op Lothlorien
28 augustus- 3 september

Inhoud

Zin in even lekker niets, rust en stilte
Kom een week naar Centre Lothlorien en geniet van biologisch en gezond eten, elke dag een massage en veel buiten zijn. Tijd om te doen waar je zelf zin in hebt. Eindelijk dat boek te lezen wat al maanden op je nachtkastje ligt, eindeloos wandelen of creatief bezig zijn met bijvoorbeeld speksteen in het atelier.

Het team van Centre Lothlorien staat klaar om je een fantastische week te bezorgen.
We gaan ervoor zorgen dat alle ingrediënten aanwezig zijn zodat jij weer opgeladen en vol energie naar huis kunt gaan.
Fredy doet een intake gesprek met je op de dag van aankomst en maakt afspraken met je voor de massages.
Lucas kijkt d.m.v.kinesiologie met jou wat jouw lichaam op het gebied van voeding eventueel extra nodig heeft.
Je krijgt in elke geval elke ochtend een energiegevend groentesapje uit de Slow Juicer.

Cursusleiding


Fredy Wamelink

Na 20 jaar met veel plezier in het onderwijs te hebben gewerkt heeft zij haar hart gevolgd en is terecht gekomen op centre lothlorien. Al 8 jaar werkt zij regelmatig op deze prachtige plek. Samen met Lucas Slager is zij verantwoordelijk voor de organisatie en maken zij een verblijf op Centre Lothlorien tot een bijzondere ervaring. Ook heeft zij samen met Lucas het boekje "Voeding en gezondheid" geschreven.
Fredy geeft Chinese voetreflexmassage en Quantum Touch behandelingen.
In Nederland heeft zij de 3 jarige therapeuten opleiding "Voetreflexplus" van Total Health gevolgd. De kracht van warme handen, een beetje olie en aandacht verrast haar nog steeds. Zij werkt ook in Leiden als voetreflex therapeut en heeft een eigen praktijk.


Prijs
€550,00 inclusief 6 nachten verblijf op basis van volpension op een 2 persoonskamer (toeslag 1 persoonskamer €75,-), kinesiologie consult, 4 massages, groente/fruitsapjes, gebruik van atelier(exclusief materiaal), wandel/fietsroutes. Langer verblijf is mogelijk en voor een echt onthaastgevoel een aanrader.

Minimaal aantal deelnemers is 2 personen maximaal aantal is 5.

DEZE WEEK KAN GECOMBINEERD WORDEN MET
EEN COACHINGSTRAJECT DOOR LUCAS SLAGER lees meer >>

RESERVEREN
Wilt u reserveren dan kan dat hier met ons AANMELDINGSFORMULIER >>
Cursussen op Centre Lothlorien zijn in principe van maandagochtend tot en met vrijdag. De dag van aankomst voor een cursusweek is zondag, de dag van vertrek zaterdag.Herfstactiviteiten

In de herfst bieden we naast een heerlijke plek waar rust, lekker vegetarisch eten, persoonlijke aandacht en mooie ontmoetingen gewoon zijn, kleinschalige activiteiten voor alle leeftijden. Vanuit ons terrein loop je zo de bossen vol prachtige herfstkleuren in. Vaak is er overdag nog veel zon.

Aanbod korte workshops en activiteiten o.a.:
Atelier, dagelijks mogelijk, € 8,50 exclusief materialen.
Levensbalans, een persoonlijk consult, met spiertest. € 35,-
Chinese voetreflexmassage en/of Quantum Touch behandeling €35,00
Tennis, u kunt in overleg en na resevering gebruik maken van ons abonnement op de plaatselijke tennisbaan. Er is een indoor en een outdoor baan beschikbaar. Per uur per baan € 5,- Rackets en ballen kunt u eventueel bij ons huren: € 2,50
Fietsen, met name langs het Marne-Saone kanaal is het heerlijk fietsen, weinig stijgen en dalen. U kunt bij ons een fiets huren, vanaf € 10,- per dag, € 35,- per week.


Verblijf op 2 persoonskamer volpension vanaf € 300,- per week(6 nachten) p.p.
Overige tarieven Verblijf: zie onze website lees meer >>Magisch Mysteriespel: "De vrijheid van de adelaar".
za 15 - wo 19 oktober

Inhoud

Een mysteriespel is een traditie die terug gaat naar de tijd van de Grieken en de Egyptenaren, waar het gebruikt werd als inwijding in de mysteriën. Een mystiek esoterisch verhaal dient hierbij als ingang. In "De Vrijheid van de Adelaar" ga je op zoek naar de betekenis van vrijheid in jouw leven door het naspelen van het verhaal, het doen van oefeningen, oude rituelen, wandeltochten, creatieve opdrachten en het delen van eigen ervaringen. Je gaat hierbij op zoek naar jouw eigen totemdier en geeft concreet vorm aan jouw eigen totem in een creatieve opdracht. Samen met elkaar, ieder op zijn eigen manier. Dit geeft je de kans de magie van het mysteriespel niet alleen ten volle te ervaren tijdens het spelen op Lothlorien, maar ook wezenlijk door te laten werken in jouw dagelijks leven….
De vrijheid van de adelaar start op zaterdag 15 oktober 16.00 tot woensdag 19 oktober na de lunch.
Verlengen van het verblijf is mogelijk.

Cursusleiding
Sarah Noordhoek & Richard Hoofs
Sarah:
Ik werk regulier in de jeugdgezondheidszorg met ouders en kinderen.
Daarnaast werk ik als spiritueel therapeut vanuit onze eigen praktijk Medische Praktijk Mon Desir.
Ik geef yantra-cursussen, workshops over bewustzijnsverruiming en energetisch werk.
Medio zomer 2017 zullen mijn twee nieuwe kinderboeken worden uitgegeven.

Richard:
Na mijn studie tot huisarts heb ik diverse holistische geneeswijzen bestudeerd. Hierbij volgde ik opleidingen acupunctuur, antroposofie spirituele therapie. Tevens maakte ik enkele reizen naar India en Egypte waar ik een tijd op het platteland als arts gewerkt heb. Aldaar werd ik geraakt door de wijsheid van de Oosterse esoterie maar ervoer ook het praktische nut van de Westerse geneeskunde.
De verbinding tussen Oost en West met behoud van het beste van beiden vormt de basis van mijn werk als coach, arts acupuncturist en auteur.
‘Nieuwe Geneeskunde’ en ‘Cafe Noir’ zijn mijn meest recente boeken. Hierin ga ik in op de mogelijkheden van de verbinding van Oosterse energetische geneeswijzen en Westerse analytische geneeskunde waardoor een nieuwe, holistische geneeskunde kan ontstaan.
Prijs
Kosten: 400,- Mensen verblijven op Centre Lothlorien 4 nachten op een 2 of 3 persoonskamer volpension of in een 1 persoonscaravan.
Toeslag 1 persoons kamer €100,-. Inbegrepen zijn ontbijt / lunch / diner + koffie / thee overdag + cursusmateriaal /creatief materiaal.
De toeslag voor een 1 persoonskamer is €100,-


We proberen, voor wie dat wil, gezamenlijk en dus goedkoop vervoer te regelen.

Vrijwilligersweek: "Terreinonderhoud en schoonmaak".= VOL!!!
za 22- zo 23 oktober

Inhoud
Naast het bomenzagen, hout sjouwen, snoeien en soppen en poetsen blijft er natuurlijk ook tijd over om bij te praten en te genieten van de mooie omgeving. We gaan samen lekker eten en het kampvuur gaat zeker een avond aan.

We zouden het leuk vinden als je ons komt helpen deze week.
Je kunt er na afloop altijd een vakantie aanvastknopen.
Gratis
Bij 7 uur meewerken per dag, 6 dagen werken en 1 dag vrij, minder uren werken en bijbetalen kan ook.
Ben je nooit als vrijwilliger op Lothlorien geweest lees dan meer >>

We proberen, voor wie dat wil, gezamenlijk en dus goedkoop vervoer te regelen.
Kerstvakantie

za 24 december - di 3 januari

2016 afsluiten en een mooie start maken in 2017.
Kerst op Lothlorien is een tijd van rust, bezinning en stilte en ook een tijd voor gezelligheid bij de houtkachel, mooie gespreken, spelletjes, wandelen en mooie onverwachte ontmoetingen.

We vieren, voor wie mee wil doen, op 25 december het feest van de terugkeer van het licht met mooie verhalen, een ceremonie en veel uitwisselen.
Natuurlijk vieren we ook al op de 21e de winterzonnewende en op 31 december en 1 januari het afscheid van het oude en de komst van het nieuwe kalenderjaar.

Vanuit ons terrein loop je direct de bossen in. Vaak is er overdag veel zon en af en toe hebben we een witte kerst.
Onder een witte deken is Lothlorien nog magischer dan anders.
Prijs
SPECIALE KERST aanbieding VOOR LEDEN VAN DE VERENIGING, we geven je 20% korting op je verblijf(8 nachten)
Natuurlijk ben je ook heel erg welkom als je geen lid bent van onze vereniging, we rekenen dan de gewone tarieven (minimaal 6 nachten). Zie onze website lees meer >>
2017