skip to Main Content

Praktische toepassingen van de Ayurveda, 5-10 juli 2020

Door Richard Slager & Onne de Kloe

Ayurveda is de oudste geneeskunde van de wereld en betekent ‘Kennis van het leven’. In tegenstelling tot de moderne geneeskunde zijn Ayurvedische medicijnen niet gericht op het verdoven van de pijn, maar op het behandelen van de oorzaak. In Ayurveda worden uitsluitend natuurlijke producten gebruikt.  
 
Tijdens deze retraite leer je basiskennis van Ayurveda. Door bewust te zijn van hoe je lichaam werkt en wat voor effect je leef- en eetpatronen hebben kun je je gezondheid verbeteren. Het programma wordt verder ingevuld met praktische workshops waarin we verse kruiden in de natuur en de tuin zoeken, een verschillend aantal preparaties maken, waaronder thee en oliën, en waarbij we aandacht geven aan Ayurvedisch koken. 

De maaltijden deze week komen uit de ayurvedische keuken.

Over de cursusleiding 

De week wordt gegeven door Richard Slager en Onne de Kloe. 
Richard organiseert sinds de oprichting van Centre Lothlorien activiteiten om de jeugd bekend te maken met spelen en leven in de natuur. Richard heeft in Kerala, Zuid India, Ayurvedische kruiden en medicijnen gestudeerd en richt zich er op deze kennis toe te passen op de in Europa voorkomende kruiden.  
Onne kookt dit seizoen op Lothlorien, hij begon zijn carrière ook al als kok in Frankrijk en zette deze voort in o.a. Arnhem, Nijmegen en Amsterdam. Door de jaren heen zocht Onne naar een manier zijn idealen meer in zijn werk te brengen en koos ervoor om vegetarische en veganistische kookworkshops te gaan geven. Ook nam hij een kijkje in de wereld van het wildplukken en het leren verbouwen van groenten, eetbare bloemen en kruiden. Door zijn jarenlange ervaring in de professionele keuken heeft hij veel tips and tricks om te delen. 

Prijs: € 195,- exclusief verblijfskosten 

Back To Top