skip to Main Content

Bevrijd je creativiteit, 19-25 juli 2020

door Fredy Wamelink.

Voor iedereen vanaf 18 jaar: een creatieve zomerweek vol plezier in vormgeven. Vind je eigen inspiratie en laat je interne criticus ver achter je.

Kom genieten van creaties die spontaan ontstaan en van schoonheid die je toevalt. Alles is er al. “Steal like an artist” en maak van wat je mooi vindt, dat wat alleen jij kunt maken.

Kom uit je hoofd, schep met je handen en ervaar in je lichaam. Herinner je weer hoe het is om, net als het kind dat je ooit was, te spelen met materialen en de creatieve mogelijkheden ervan te ontdekken. Zonder je af te vragen of het wel ‘origineel’ of ‘goed genoeg’ is. Pik ideeën van een ander, laat je inspireren door je omgeving, steel van/als een kunstenaar…

In deze week ga je creatief werken met dat wat er is, en wat daaruit vanzelf ontstaat. Je laat je inspireren door schoonheid en kunst die toevallig in jezelf en om je heen is. Picasso zei het al: “Kunst is diefstal”. De dag start met een begeleide imaginatie waarin je je ‘innerlijke knutselaar’ wakker kust, zodat die zich vrij en onbevangen kan openstellen. Vanuit dit contact met jezelf  laat je je vervolgens inspireren door kunstenaars, de natuur, je mede-cursisten of wat je ook maar in je omgeving aantreft. Laat je verrassen door wat hierdoor spontaan uit je handen komt!

Je werkt met krijt, stiften, papier, klei, verf en met dozen, tijdschriften, lappen… De begeleiders helpen om richting te geven met uitnodigende opdrachten en het aandragen van mogelijkheden.

Toeval is dat wat je toevalt. Verwonder je over dat wonder!

Over de cursusleider:

Na 20 jaar onderwijs kwam zij op Lothlorien terecht. Daar woon en werkt zij sinds 2006.  De eerste jaren op Lothlorien vond je haar veel in het atelier. Door alle taken die zij op Lothlorien kreeg raakte het begeleiden van mensen in het atelier op de achtergrond en ook het zelf creatief bezig zijn. De boeken “The Artist’s Way” van Julia Cameron en “Steal like an Artist” van Austin Kleon en het contact met Marie, trainer bij de jaartraining “The Artis way”  de Nieuwe Creatieven, brachten haar eigen creativiteit weer volop in beweging en daar wil zij jou ook graag toe uitnodigen.

Prijs:

€175,- inclusief alle benodigde materialen

 

Reserveer deze cursus
Back To Top