skip to Main Content

Maya Grootmoeders uit Guatemala op Lothlorien 29 juli – 4 augustus

De Grootmoeders Tomasa en Poxita komen naar Lothlorien. Zij zullen iets van hun eeuwenoude Maya wijsheid over geneeskrachtige kruiden delen en zullen ook ceremonies, individuele consulten en massages geven.

Wij kijken uit naar de komst van deze prachtige vrouwen. In hun aanwezigheid zijn, voelt al als een blessing.

De grootmoeders komen uit Chichicastenango, in de hoogvlakte van Guatemala. In dit deel van Guatemala is de bevolking grotendeels van indiaanse afkomst en houdt haar traditionele gebruiken in ere. De grootmothers werken daar vanuit hun eigen huis om de broodnodige zorg te kunnen geven aan de lokale bevolking. Zo wordt de huiskamer gebruikt om patiënten te behandelen, bevallingen te laten plaatsvinden, voor de bereiding van hun  geneesmiddelen op basis van kruiden, als massageruimte, als leslocatie  en voor ceremonie en gebed.  Deze twee  hardwerkende en zeer bescheiden Elders hebben samen met anderen een plan ontwikkeld om Grootmoeders Tomasa’s droom, een Gezondheidscentrum voor de Quiche Mayabevolking, te creëren. Met als belangrijkste doel het doorgeven aan de volgende generatie van de eeuwenoude kennis van het Mayavolk over gezond blijven en genezen. Op Lothlorien is het afgelopen jaar geld ingezameld om deze droom financieel te kunnen ondersteunen.

Ook de opbrengst van deze week komt ten goede aan dit doel.Er is iemand voor vertaling van het Spaans naar het Nederlands aanwezig.

Meer info over het programma volgt.

kosten: €195,- exclusief verblijfskosten en individuele consulten.

Back To Top