skip to Main Content

Tai Chi, 29 juli – 4 augustus

Vijf zomerochtenden met Tai Chi.

Een kans voor iedereen die graag op een laagdrempelige manier kennis maakt met Tai Chi. Een kans voor de ervaren Tai Chi speler om zijn/haar kennis te verbreden en te verdiepen. En dit alles op een geweldige locatie en omgeving.

We zullen iedere ochtend starten met Chi Kung, een aangename zachte manier om het lijf wakker te maken, te openen en te ontspannen. Om daarna de overstap te maken naar onder andere partneroefeningen, waarbij we ervaren wat het contact doet met jou en de ander. Ook werken we met verschillende wapens zoals een waaier, en korte of lange stok. Om te ontdekken wat de verschillende kenmerken en eigenschappen van het wapen zijn en wat dat voor een invloed heeft op je eigen lijf en bewegen.

Tai Chi is volgens mij veel meer dan het aanleren van een vorm, het ontspannen van je lichaam, of het tot rust brengen van je geest. Deze week zal dan ook niet bestaan uit het aanleren van een ‘vorm’, maar veel meer uit het kennismaken met een aantal facetten van Tai Chi.
En voor de gevorderde Tai Chi speler gaan we de verdieping zoeken in het hanteren van één of meerdere wapens, en dan met name kijken naar de verschillende eigenschappen en kenmerken van dat wapen en hoe deze eigenschappen je eigen Tai Chi kunnen helpen en verdiepen.

Hieronder een impressie van mijn lessen:

cursusleider

Mark van den Berg

 

Prijs: €160,- exclusief verblijfskosten.

Bekijk de verblijfsmogelijkheden Reserveer deze cursus

 

 

 

Back To Top