skip to Main Content

Vilten, 7-13 juli 2019

door Jolande van Luijk. In  5 dagen op Centre Lothlorien ontdekken wat vilten vóór en met jou doet. Je maakt kennis met o.a. vorm, -mandala, -vachtvilten, plantaardig verven en per dag is er een thema. Vanuit de stilte van deze unieke plek ontstaan verrassende kunstwerken die spelenderwijs groeien. Het proces van vilten verbind zich met jouw proces en met jouw creatieve ontwikkeling. Ook ervaren vilters krijgen alle kans en ruimte om nieuwe ervaringen op te doen.

over Jolande

In 1995 ben ik afgestudeerd met vilt in Rotterdam. Onder de naam Fibreations doceer in mijn eigen atelier nu 22 jaar viltechnieken en exposeer ik als professioneel kunstenaar.

Ik werk met natuurlijk materiaal zoals vele wolsoorten, natuurlijke stoffen en plantaardige vezels. Door middel van natuurlijk verven en vilten transformeer ik deze inspirerende materialen tot mijn kunst, vaak in de vorm van toegepaste kunst, onder andere kussens, lampen en draagbare objecten maar ook wandkleden.

In mijn lessen probeer ik naast vele ambachtelijke mogelijkheden ook ieders persoonlijke creativiteit zo veel mogelijk de ruimte te geven. Vilten is ontmoeten, verrassen en verbinden met de natuur en je ‘eigen natuur’.

ww.fibreations.nl

prijs:

€175,- dit is inclusief basismateriaal.

 

Back To Top