skip to Main Content

Een plek waar mooie
ontmoetingen gewoon zijn

Lothlorien is de naam van het Elfenwoud uit Tolkien’s ‘In de ban van de ring’. Het betekent ‘bloem van het Gouden Woud’: een plaats van rust, vrede en harmonie, waar reizigers welkom zijn, voor ontspanning en goede raad.

Onze visie

Lothlorien heeft als uitgangspunt te leven in balans met de natuur en met respect voor alles wat leeft. Gezondheid van lichaam en geest zijn belangrijke aandachtspunten, daarom is het centrum ecologisch, zoveel mogelijk zelfvoorzienend en is de keuken vegetarisch en gebruiken we vooral biologische producten.

Lothlorien wil mensen stimuleren hun eigen weg te vinden. Het centrum is een ontmoetingsplek, waar mensen hun denkbeelden, ideeën en eigenheid uitwisselen en elkaar inspireren. De wifi hebben we niet ingeschakeld zodat je makkelijker blijft waar je bent.  Ons cursusaanbod bevat vooral cursussen op het gebied van persoonlijke en bewustzijnsontwikkeling.

Centre Lothlorien wil een bijdrage leveren aan een meer op mensen gerichte wereld waarin vrede, harmonie en respect vanzelfsprekend zijn en economie en geld slechts afgeleiden. We organiseren internationale bijeenkomsten met als doel vrede een stukje dichterbij te brengen.

Lucas Slager

lucas1

You may say I’m a dreamer, but I’m not the only one I hope some day you’ll join us, and the world will live as one (John Lennon)

Centre Lothlorien is gestart op initiatief van Lucas Slager. Na bijna 30 jaar in het bedrijfsleven werkzaam te zijn geweest nam hij in 2000 het besluit zijn levensvisie nog meer invulling te geven in de dagelijkse praktijk en zijn droom en levensopdracht te realiseren. Naast initiatiefnemer is Lucas ook de drijvende kracht achter Lothlorien. Onder zijn bezielde begeleiding is Lothlorien geworden wat er nu staat. Een prachtige plek midden in de natuur waar veel mensen zich thuisvoelen, opgeladen en met nieuwe inspiratie vertrekken en regelmatig terugkeren.

Lucas is ook coach en schrijver van diverse boeken, o.a. over coaching, zelfontwikkeling en Maya’s. Je kunt bij hem terecht voor een persoonlijk consult. In het hoogseizoen geeft hij regelmatig lezingen op Lothlorien. Buiten het hoogseizoen is hij graag bereid een lezing te verzorgen in Nederland of België. Neem hiervoor contact op. Zie ook: www.debrugadvies.eu.

Fredy Wamelink

_DSC0308

Voorbij onze ideeën van wat goed of verkeerd is, is een andere plek.Ik zal je daar ontmoeten. (Rumi)

Fredy woont in Leiden en is alle seizoensweken op Lothlorien. Zij heeft jarenlang  in het onderwijs gewerkt en heeft sinds 2008 een praktijk voor voetreflexmassage. Op Lothlorien geeft zij ook voetreflexmassages, houdt zij zich bezig met de algemene organisatie en kookt zij regelmatig voor de gasten.

Voor haar is Lothlorien de plek waar je de tijd hebt om de mens achter de mens te ontmoeten. Elke keer verrast het haar weer hoe in deze mysieke omgeving je echte zelf boven komt drijven. En hoe mooi ontmoetingen dan zijn. Samen ervoor zorgen dat deze bijzondere plek een steeds mooiere plek van stilte, bewustwording en echte ontmoetingen wordt, is wat haar drijft.

Internationale community

yogaweek Frankrijk

Sinds de oprichting van Centre Lothlorien in 2002 hebben veel mensen langere of kortere tijd geparticipeerd. Vrijwilligers en betrokkenen uit diverse landen hebben Lothlorien gevormd tot wat het nu is. Deze internationale community ontmoet elkaar bij de verschillende activiteiten die op Lothlorien plaats vinden.

Er is een groep vaste vrijwilligers zoals Lucas, Fredy en Joop die elk jaar weer meewerken aan deze mooie ontmoetingsplek. Daarnaast haken er ook elk jaar nieuwe vrijwilligers aan en mensen die voor een seizoen of langer op Lothlorien wonen.

Centre Lothlorien is een initiatief dat ondersteund wordt door De Vereniging Vrienden van Lothlorien

Vrienden van Lothlorien

29b

De Vereniging Vrienden van Lothlorien ondersteunt op allerlei manieren het initiatief in Frankrijk.

Het bestuur organiseert elk voorjaar in Nederland de Inspiratiedag, waar het nieuwe cursusprogramma gepresenteerd wordt en in het najaar het Lothloriencafe.

Ook brengt het bestuur 3 keer per jaar de Lothlorien nieuwsbrief uit.

Je kunt ons ook ondersteunen door lid te worden van de Vereniging Vrienden van Lothlorien en zo mee richting te geven aan de visie. Het lidmaatschap bedraagt € 25,- per jaar.
Leden van de vereniging ontvangen 10% korting op hun verblijfskosten.

Wil je meer over ons weten dan kun je een folder van de vereniging aanvragen bij het secretariaat: Lian Welten Lhtmwelten@gmail.com

Aandelenplan en sponsoring

Om onze doelstellingen verder invulling te kunnen geven zoeken wij aandeelhouders die toe willen treden tot de SCI Lothlorien, een niet winstgerichte onderneming waarin uitsluitend het onroerend goed is opgenomen.
Ook is er de mogelijkheid om Centre Lothlorien te sponsoren: voor € 100.- per jaar nemen we een vermelding op in de Nieuwsbrief en de Mailbrief + een link op onze website.
Sluit je aan!

Back To Top